Gates


  • Gates

  • Gates

Gates is een belangrijke fabrikant van hi-tech rubberen snaren en riemen en slangen voor industriële, hydraulische, landbouw en automobieltoepassingen. Gates levert niet alleen aan alle belangrijke auto en machinefabrikanten, maar ook aan andere bedrijven die actief zijn op het gebied van distributie van vervangende onderdelen en accessoires.

Charles Gates Sr kocht in 1911 the Colorado Tire and Leather Company voor $3,500, dit kleine winkeltje in Denver (USA) zou uitgroeien tot een wereldwijd bedrijf van rubberprodukten. Colorado Tire and Leather maakte maar één produkt, namelijk lederen autobanden met staal versterkt die over de wielen van de toenmalige automobielen werd bevestigd om er meer kilometers mee te kunnen rijden.

In 1917 echter vond John Gates, de broer van Charles, de V-riem uit. Dit was een rubberen riem met een v-groef die het heel wat gemakkelijker maakte om aandrijfkracht over te brengen doordat deze riem heel goed op zijn plaats bleef door middel van de v-groef.

Deze uitvinding was een heel groot succes en binnen de tien jaar werd Gates de wereldleider voor wat betreft de productie van V-riemen, wat tot op heden nog steeds het geval is. Gedurende de volgende jaren werden de productielijnen nog meer uitgebreid en vandaag bedient Gates klanten zowel in de industriële als de automobielmarkt.

www.gates.com

Terug naar het overzicht